,

İtirafın üzerinden 24 saat geçti ama cesetten haber yok

Suudi Arabistan 17 günlük oyalama ve yalanlama çabalarından sonra Cemal Kaşıkçı'nın evlilik belgesi almak için girdiği konsolosluktan hiç çıkamadığını itiraf etti ancak itiraf açıklamasında cesedi ne yaptıkları yoktu. Bu açıklamanın üzerinden 24 saat geçmesine rağmen ceset hâlâ ortaya çıkmış değil. Türk makamlarının Riyad'dan gelen itiraftan sonra Suud makamlarıyla irtibata geçerek cesedi ne yaptıklarını öğrenmek istedikleri ancak bir cevap alamadıkları belirtiliyor.

Cesedin parçalara ayrıldığı en başından beri ortaya atılan iddialardan biriydi. Türk makamlarının basına sızdırdığı bilgiler Suudi Arabistan'dan gelen 15 kişinin içinde bir de otopsi uzmanının bulunduğunu ortaya koymuştu. Bu kişinin cesedi parçalara ayırdığı haberleri günlerdir hem Türk basınında hem de uluslararası basında yer aldı.

Cesedin veya cesetten kalan parçaların bulunması cinayetin bütünüyle aydınlatılması açısından büyük önem taşıyor. Suudi Arabistan'ın bu konuda bilgi vermemesi cesedin gerçekten de parçalara ayrılmış olması ihtimalini güçlendiriyor. Zira durumun böyle olduğu ortaya çıkarsa Suud yönetimi çok daha şiddetli tepkilere hedef olacaktır.

YORUM EKLE